En tagrensning af et tag på et hus

Taget på et hus kommer let til at blive snavset på grund af regnvand, algevækst & græs, og dette kan ikke blot gøre dit tags udseende farligt at kigge på, det destruerer yderligere taget. Nedbør kan nemlig resultere i fugt ikke kun på overfladen, men også under tagpladerne, og det gør, at taget langsommeligt ødelægges. Det tager lang tid at bygge et nyt tag, og det er en stor udgift. En renovering bestående af tagrensning & maling kan gøre husets tag ligeså pænt, og samtidig skal du blot betale under det halve af det nye tag. Et tag, hvoraf der er udført en tagrensning, er tilmed ligeså udholdende som et nyt tag.

Man har forskellige former for tag konstrueret af forskellige slags grundmaterialer. Alle slags tag kan renoveres, og næsten alle tagoverflader kan tåle højtryksspuling. Dette gælder eksempelvis bølge plus skiffer eternit og tage, der bliver lavet af rustbeskyttet stål. Tage lavet af tegl er skrøbelige og de kan derfor ikke tåle højtryksspulingen, men de kan dog få lavet en behandling mod alger. Tagpladerne i et virkelig gammelt tag kan eventuelt være opbygget med asbest, som er mere stærke end de nye tagplader, så selvom de er beskidte, slidte og begroede, kan de stadig få en tagrensning og en omgang maling og ende med at være så smukke som var de nye. Hvis dit tag bliver istandsat, vil det til at starte med blive gennemset for samtlige fejl, skader foruden mangler, hvorefter det bedres. Derefter skal taget have en tagrensning, hvor det til at starte med vaskes, og så renses det omhyggeligt med en børste, ikke kun på tagoverfladen, men også der hvor tagpladerne overlapper hinanden og i alle kanter og hjørner. Nu skal taget skylles efter med vand, og dermed er alt snavs fjernet, hvorefter dit tag modtager en algebehandling så der forebygges ny begroning. Nu er taget klar til at blive malet.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>