Energimærkning – Hvad er meningen med det?

Jeg kigger efter 1 ny bolig inklusiv den bedst mulige energimærkning. Det forekommer at være svært at få øje på en bolig af ældre karakter, som har energimærke A. Skalaen går i grunden fra A og til G, & det er noget med, at samtlige bygninger bygget efter 2010 er nødt til at benytte energimærkning A. Tro det eller lad være, men det er reel lovgivning. Loven er alligevel ok, fordi det er væsentligt at mindske det årlige energiforbrug, men jeg kender ikke skalaen særligt godt, og jeg er derfor ikke klar over om det er i orden eller komplet tomhovedet at putte moneters i en bolig med energimærkning C el. D. Jeg har nemlig forelsket mig i et ”D”-hus, men kæresten siger, at det vil forekomme at være en småtosset idé at investere i bygningen. Vi går selvfølgelig mest efter rækkehuse af nyere dato, men boligens pris er jo bare vældig udslagsgivende for de forskellige købspotentialer. Havde vi 1/3 af alle klejner på jorden skulle ham og mig straks opbygge vores eget hjem som får energimærkning A.

Energimærkning er jo en ret spektakulær skala for førstegangskøbere. Er du huskøber er det alligevel alt andet end let at undersøge ind bagved boligens mure, fire vægge og så videre, når man som oftest mest af alt nærer interesse for udsigt, børneværelser og soveværelsets tilstand. Det forekommer at være dér energimærkning er den mest infogivende størrelse. Kun ét tegn, som giver & fortæller et signal angående husets samlede forbrug af energi. Ét simpelt tegn & én enkelt pris – det regnestykke er faktisk noget, der er let at forstå!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>