Et biobrændselsfyr af mærket Windhager er hvad jeg eftertænker

Opmærksomhed vedrørende miljøet har der været en del af i de foregående par år, og det har formået at give mig inspiration til en herlig tanke. Jeg har nemlig besluttet mig for, at jeg agter at erstatte mit aldrende fjernvarmesystem med et biobrændselsfyr, som er både friskt og miljørigtigt! Udover en afgrænsning af mængden af CO2 vil det jo på samme tid betyde, at jeg reelt sparer penge, eftersom biobrændsel er væsentligt mindre kosteligt end naturgas + olie.

Jeg har til at starte med nærstuderet et Windhager-biobrændselsfyr, & jeg havde ovenikøbet næsten allerede bestemt mig for et, som jeg havde i sinde at indhandle, efter hvilket jeg opdagede en webside om jordvarme. Et jordvarmeanlæg er nemlig samtidig et miljøvenligt boligopvarmningssystem, der er perfekt i stedet for et biobrændselsfyr. Nu aner jeg ingenlunde, hvad jeg bør købe!

Jeg er egentlig i stand til finde både plusser & minusser ved begge. Jordvarme har eksempelvis det plus, at det er en kontinuerlig kilde til energi, og at man blot opkræves for den smule strøm, som jordvarmeanlægget skal benytte for at kunne lave jordvarmen til energi. Dog er det forholdsvist kosteligt at anlægge, så til at starte med må et biobrændselsfyr fra Windhager klart være billigst.

Samtidig varer et jordvarmeanlæg dog længere, + jeg er bevidst om, at anlægget indenfor blot 10 år vil have tjent sig ind igen, så det er jo ikke noget dårligt indkøb. Jeg er altså oprigtigt usikker, skønt jeg stadig bedst kan lide anlæg til jordvarme.

Findes der nogen her, som besidder kendskab til de 2 opvarmningsmetoder & kan vejlede mig i kraft af et skønt fingerpeg…? Det ville jeg i hvert fald blive glad for!