Høreapparater kan være fremtidsudsigten for far

Min far har fået en nedsat hørelse, og jeg gætter på, at han sandsynligvis derudover har en lidelse kaldet tinnitus. Ørelidelsen tinnitus er en opfattelse af en lyd, som du kan have i øret, selvom der ej kommer nogen lyd i ørene fra omverdenen. Far refererer det som, at det ringer i hans øre. Det har efterhånden stået på i et stykke tid, og det virker som om, at det bliver mere og mere slemt. Jeg synes, det er ret hårdt for mig, da han nemlig altid har været den, som lagde sit øre til, idet jeg havde brug for at fortælle noget. Nu hvor han ikke er ejer af en god hørelse længere, tværtimod en nedsat hørelse, har vi ikke pladret ligeså meget sammen. Og jeg længes efter det.

Anledningen til, at den gamle har nedsat hørelse, er en støjskade, da han har været vejarbejder i sine unge dage og ikke benyttede høreværn. Det tror jeg i alt fald. Der menes, at tinnitus er forårsaget af destruerede sanseceller i sneglen i det indvendige øre, sikkert også på grund af en støjskade. Det får mig til at tænke på, at jeg skal huske min bror, der er trommeslager, på, at han skal bruge et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til hans ørelæge på torsdag, der så skal vurdere hans hørelse. Fars læge vil sikkert henvise ham til en høreklinik, der skal lave et grundigere studium af hørelsen. Herefter vil der blive overvejet, om et høreapparat kan være løsningen.

Man kan købe ret mange divergerende slags høreapparater, og hvert enkelt høreapparat bliver tilpasset, så det vil passe til høreproblemet. Far skal sikkert have et høreapparat, der skal sidde bag øret. Høreapparaterne består af 2 dele: selve apparatet bag på ens øre samt en lydslange, som bringer lyden ned til en øreprop i ørets fordybning og herefter ind i trommehinden. De nævnte høreapparater benyttes til dem med slemme hørenedsættelser og til dem, som selv skal kunne tilpasse lyden. Man bestemmer selv, om man gerne vil behandles samt tage imod høreapparatet gratis fra officielle høreklinikker, eller om man godt kunne tænke sig understøttelse til at få høreapparatet af en godkendt privatejet høreklinik eller ved en forhandler, der er i samarbejde med høreklinikker. Efter min mening er det luksuriøst, at du kan tage imod det gratis hos en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

Som før sagt har min farmand haft et støjfyldt arbejde, og det var jo strengt taget nødvendigt at bruge et høreværn, er han et godt eksempel på, da for meget støj som sagt kan give dig en høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at ca. 60 procent af dem, som arbejder i et støjende miljø, ikke anvender høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et job i et rockband, og jeg tror virkelig, at han også vil blive den uheldige ejer af nedsat hørelse, hvis han ikke snarest muligt begynder at benytte musikerhøreværn, imens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>