Hos os er det muligt at komme på efterskole rejser

Indenfor de seneste år er der blevet fokuseret en del vedrørende naturen, & det har formået at give mig en god tanke. Jeg har jo truffet det valg at erstatte mit affældige naturgasfyr med et biobrændselsfyr, som er såvel dugfriskt som miljørigtigt. Samtidig med en begrænsning af udslippet af CO2 vil det nemlig i samme omgang have den effekt, at jeg i realiteten ender med at spare penge, idet biobrændsel er væsentligt mere rentabel end olie plus gas.

Til at begynde med har jeg vurderet et par Windhager biobrændselsfyr, og jeg havde endda nærmest valgt et, som jeg havde i sinde at indhandle, idet jeg snublede over en side vedrørende jordvarme. Et anlæg til jordvarme er jo også et miljøvenligt boligopvarmningssystem, som kan benyttes som alternativ til et biobrændselsfyr. Nu ved jeg ingenlunde, hvilket jeg skal købe.

Jeg er egentlig i stand til registrere både fordele og ulemper ved dem begge. Fx besidder jordvarme den styrke, at det er en varig kilde til energi, og at man blot afregner for den lille smule strøm, som anlægget til jordvarme behøver for at lave energi af jordvarmen. Det er dog temmelig kosteligt at få, så til at begynde med må et Windhager biobrændselsfyr helt sikkert være mest rentabelt.

På den anden side består et jordvarmeanlæg imidlertid længere, plus jeg er klar over, at det allerede inden ti år kan have tjent sig ind, hvorfor det faktisk ej er en ringe idé. Jeg er således meget vægelsindet, på trods af, at jeg fortsat bedst kan lide anlæg til jordvarme.

Er der nogle læsere, der har kendskab til de 2 varmesystemer, & som er i stand til at give mig et fantastisk råd…? Det vil jeg i al fald sætte pris på.