Jobsøgende i Allerød: Nu har jeg tilmeldt mig hos et vikarbureau Allerød.

Jeg har været nyuddannet og jobsøgende i snart et år, og det betyder, at jeg er nødt til at prøve noget nyt. Derfor har jeg tilmeldt mig i vikarbureau Allerød. Jeg har studeret arkitektur, men der er mange konkurrenter, og jeg har kun lidt relevant på CV’et. Så jobs via et vikarbureau er måske vejen til, at jeg kan skrive arbejde på CV-et og oven i købet har et arbejde at stå op til om morgenen. Selvfølgelig er det en luksus ikke at skulle op fra dynen på regnvejrsmorgener, men jeg savner sgu at skulle ud og udføre mit job.

Nu har jeg så registreret mig, og først nu dukker alle spørgsmålene op: Hvor lang tid går der, inden at de ringer? Mon det er nok at være tilmeldt ét vikarbureau? Hvor mon jeg bliver sendt hen? Hvad er lønnen Og vil jeg holde af at være vikar?

Min dejlige veninde er tilmeldt hos Vikarbureau Herlev, og hun har tidligere været registreret hos Vikarbureau Esbjerg, da hun for nogle år siden hun boede derovre i Jylland. Hun har har berettet for mig, at hun jævnligt kom ud på kontorer, når de ansatte var syge, skulle på ferie eller skulle på barsel. Det kunne være det bedste med sådan en barselstjans, hvor man jo kan arbejde på samme kontor i syv til ni måneder eller mere.

Får jeg i stedet en hel masse enkelte ansættelser af eksempelvis få dages varighed er jeg en kende nervøs for, hvordan jeg klarer at være ukendt og komme ind uden kendskab til virksomheden. Jeg når vel ikke engang at kende navnene på kollegerne, før man slutter igen. Derimod kommer jeg til at se mange forskellige steder, og måske bliver de glade for mig på et sted, så jeg bliver inviteret til at blive.